Bygga Egen 3d Skrivare

Bygga Egen 3d Skrivare. Det låter kanske smått vid första anblick, men skrivaren kan användas till en lång rad saker. Då gör du allt jobb själv, du får alla komplicerade elektronik delar färdiga (typ, bara montera), och du får själv inskaffa muttrar osv delar, samt kan be någon med 3d skrivare att skriva ut delarna (och betala personen för jobbet/materialet).

Att bygga en amatörradiostation Sida 77 Svenska
Att bygga en amatörradiostation Sida 77 Svenska from elektronikforumet.com

Du måste bygga skrivaren själv och sedan. Med byggvolym avses hur stora utskrifter den kan skriva ut. Cad (computer aided design) är en mjukvara (ett program) för att skapa 3d modeller som kan användas av bland annat 3d skrivare.

Arkitekter, ingenjörer och grafiska designers är några som.


Programmet används såväl av amatörer som av professionella. Med hjälp av den kan du skriva ut från alla datorer i nätverket. Typ all elektronik mm sen kan du bygga (eller tom skriva ut med en fungerande 3d skrivare) en del, delar.

Gratis cad program för 3d skrivare kan vara svårt att hitta.


Artikelförfattare wolfram oettel, rise ab. Kjell tv bygg en 3d skrivarserver (hur funkar det?) med en raspberry pi och mjukvaran octoprint kan du bygga din egen server för 3d skrivare. Blender har ett stort community och många resurser gratis för att komma igång, men programmet har en hög inlärningströskel.

Allt med hjälp av byggsatsen drone it yourself som har tagits.


Stor byggyta och en möjlighet att ha två skrivarhuvuden. Det låter kanske smått vid första anblick, men skrivaren kan användas till en lång rad saker. Vi byggde vår 3d skrivare själva som byggsats från kina.

Kompletta 3d skrivare börjar på ca 4000 kronor och är oftast redo att användas direkt efter montering, som ofta kommer med en användarvänlig manual.


Build 3d printer yourself from parts. Den mest kända är thingiverse ( www.thingiverse.com) som är knutet till makerbot, men vars 3d. Den placeras i mitten av huset som ska byggas och kan sedan rotera 360 grader runt sin egen axel med varierande längd på själva armen för att bygga väggarna lager för lager.

Med byggvolym avses hur stora utskrifter den kan skriva ut.


Är det svårt och dyrt att bygga en hemgjord printer? Om du vill bygga en egen, finns här några länkar till projekt som har en lagom ingångsnivå. När jag väl läst om 3d skrivare många år senare insåg jag möjligheten med den och började bygga en egen.

Belum ada Komentar untuk "Bygga Egen 3d Skrivare"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel