Skriva En Bra Inledning

Skriva En Bra Inledning. Hur inleda uppsatser inledningen lägger grunden för ditt skrivande och ger dig en bra grund att utgå från. Visserligen gick det bra, men det blev en ganska ytlig analys.

Cv exempel ekonom
Cv exempel ekonom from lacaprina.cl

Vi gjorde sedan en kort skrivövning. ”visste ni att…” och ta upp din idrottsstjärnas mest. Ytliga handlingar låter inte bra här.

Du kan nu gå vidare med att skriva inledningen.


Något man omedelbart förstår vikten av. En inledningsmening (eller högst två): Att skriva en novell är inte enkelt som många tror eller för all del inte heller så svårt som andra tror.

Den inledande delen är extremt viktigt när det handlar om att framföra en presentation.


Jag vill skriva en bra inledning och avslutning som fångar publikens intresse. Där finns information kring seminariets upplägg samt tips på hur man kan förbereda sig och vad man bör titta efter när man läser den uppsats man. Något man kan bli oroad av.

Att skriva en bra inledning oavsett om du skriver ett blogginlägg, en novell eller ett kapitel på en roman är det viktigt att ha en inledning som direkt fäster läsarens uppmärksamhet och får denne att vilja fortsätta läsa din text.


Att tydligt förklara vad ditt budskap är och att väcka läsarens intresse. En annan fara är att inledningen börjar alldeles för långt från själva ämnet, som i det här exemplet: Det var en gång… jag läste sedan upp några olika inledningar så att eleverna fick gissa vilken typ av inledning de tyckte att det var.

Något man verkligen kan undra över.


Exempel på inledning och bakgrund för gymnasiearbetets rapport, skapad av en elev från samhällsvetenskapsprogrammet. För att inte ha så bra erfarenhet så har du kommit på en utmärkt inledning till ditt tal. Det här är alltså inte en bra inledning:

Börja med slutet och skriv sedan vad som hände som ledde fram till.


Typ som mamma vill man sitt barns allra bästa. Jag har själv skrivit noveller sen jag började skriva prosa. Inledningen och bakgrunden kommer från gymnasiearbetet de okontaktade, och kan med fördel användas som inspiration både vad gäller struktur och innehåll.

Belum ada Komentar untuk "Skriva En Bra Inledning"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel