Kök Med öppen Spis

Kök Med öppen Spis. När vi i villas camilla von otter och pauline josephson skulle bygga om sina gamla mörka kök var det just ”ljust och fräscht” som var idealet. Förr så öppnade jag alltid upp emellan för att få större kök men den modellen har jag tröttnat på.

3 rum och kök på Haråsgatan 21 Lägenhet Kvarteret
3 rum och kök på Haråsgatan 21 Lägenhet Kvarteret from www.kvarteretmakleri.se

Spraket och värmen från en vedeldad gjutjärnsspis ger en härlig stämning i köket. Mysfaktorn är hög, inte minst tack vare den öppna spisen som det går alldeles utmärkt att elda i. Kairouan mötesrum för 50 personer i biosittning.

Inspiration för mellanstora moderna separata matplatser, med vita väggar, mörkt trägolv, en spiselkrans i betong, en dubbelsidig öppen spis och brunt golv.


Våningen disponeras idag som 5 rum och kök men kan enkelt göras om till 6 rum och kök med 4 bra sovrum. The floor plan for the main level is just under 1300 s.f. Här är 20 mysiga öppna spisar som kommer väcka ditt ha begär på direkten!

Det finns en mängd olika typer av öppna spisar, men den äldsta och kanske vanligaste, ämnad för sällskapsrum och inte köket, är kistspisen.


Förr så öppnade jag alltid upp emellan för att få större kök men den modellen har jag tröttnat på. Köket har renoverats i omgångar och är nu en trevlig samlingspunkt med luftiga öppna hyllor. I vardagsrummet är väggarna målade i vitt medan matsalen är målad i mörkgrått.

De blev aldrig riktigt hemtrevliga tyckte jag.


I vardagsrummet finns en eldstad, tv, 2 soffor varav den ena är en bäddsoffa (140 cm bred bädd). En schysst stor kantig öppen spis. Gillar att den är ganska modest och modern och kantig, men ändå ger klart klassiska vibbar med den finfina spiselhyllan (=marmorprofilen som utgör hyllan som ligger ovanpå själva öppna spisen).

Styleroom är sveriges största inspirationsbank för inredningsbilder.


Den har fått sitt namn av den rektangulära eldstadsöppningen som kan liknas vid en kista ställd på högkant. Nej en dörr emellan och det stora ska. Det är inte många väggar i vår lgh som är helt raka, dvs vinkel i 90 grader(det ser ni nog på bilderna).

När vi i villas camilla von otter och pauline josephson skulle bygga om sina gamla mörka kök var det just ”ljust och fräscht” som var idealet.


Det kanske känns mest naturligt då det är längst in i spisen. Efter att höstmörkret lagt sig är det mysigt att tända en brasa i matsalens öppna spis. Cecilia öhrn cecilia.ohrn@bt.bonnier.se 1.underbar modern eldstad med plats för en ordentlig brasa.

Belum ada Komentar untuk "Kök Med öppen Spis"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel