Bra ämnen Att Skriva Krönika Om

Bra ämnen Att Skriva Krönika Om. Om du vill kan du göra en tankekarta om ditt ämne. Att skriva skriva en text med enkel språklig variation och textbindning samt i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.

Nya regler för fjärrundervisning Tidningen Skärgården
Nya regler för fjärrundervisning Tidningen Skärgården from www.skargarden.se

Rubriken ska ge en uppfattning om vad krönikan kommer att handla om. Känns visserligen oerhört mycket när pappret är blankt, deadline närmar sig och man inte vet vilket ämne man ska skriva om. Krönikan ska in på fredag för respons och bearbetning kommande vecka.

En krönika är inte den lättaste typ av text att skriva, speciellt inte om det är första gången.


Eftersom en krönika gärna ska ha lite inslag av din egen person och egna erfarenheter så är ddt viktigt att du skriver om någonting du själv kan relateta till. Skriv en lista på så många saker som möjligt med den här snackisen som gör dig arg. Sätt en timer på tio minuter.

Något som verkligen fastnade var dock ett specifikt fakta om krönikor:


Samtidigt krävs det ofta mycket mer fingertoppskänsla för att kunna ro iland en krönika om ett känsligt ämne än ett okänsligt. Så nu behöver jag massor av idéer på vad jag kan skriva om! Att skriva en bra krönika kan vara mycket svårt och många journalister har under flera år försökt utan att lyckas, det finns en mängd olika tips hur man skriver bästa möjliga.

Förslag på ständigt aktuella ämnen som ofta är provocerande/känsliga är:


Viktigt i en krönika är just att den är personlig, den ska alltså innehålla krönikörens. Syftet med denna uppgift är att skriva en krönika om relationen mellan föräldrar och ungdomar. Det är svårt att skriva en krönika bara sådär när man inte egentligen vet vad man vill skriva om eller inte direkt har en åsikt om något.

Krönikan ska in på fredag för respons och bearbetning kommande vecka.


Om du tror att det kommer bli pinsamt så visar din kropp det och det gör det pinsamt. Skolåret 2009/2010 pluggade jag journalistik på molkoms folkhögskola, mitt i värmlands skogar. Läsarna vill uppleva att de får genuin kontakt med dig, och att de får ta del av sanna upplevelser.

De kan skrivas med humor för att verkligen slå fast en poäng.


En bra utgångspunkt är självklart ett ämne som du har ett förhållande till, eftersom du ska skriva en text. Berätta vad du gillar så är det lättare att komma med konstruktiva förslag. En inledning som presenterar ämnet och får läsaren intresserad är viktig.

Belum ada Komentar untuk "Bra ämnen Att Skriva Krönika Om"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel