Månader På Engelska Stor Bokstav

Månader På Engelska Stor Bokstav. Snitt 4.2.2 om ska eller skall, 5.3 om stor eller liten bokstav i myndig hetsnamn, 5.6 om liten bokstav i. I svenskan skriver man med gemena (små) bokstäver men på engelska ska det vara versala (stora) bokstäver både på veckodagar och månader.

PPT Språkriktighet PowerPoint Presentation, free
PPT Språkriktighet PowerPoint Presentation, free from www.slideserve.com

Medierna blivit rekommenderade att skriva dem med stor bokstav enligt regeln. Lär dig namnen på månaderna och årstiderna på engelska. Månader och veckodagar skrivs alltid med liten bokstav:

Månader och veckodagar skrivs alltid med liten bokstav:


Klicka bara på ett ord för att höra hur det låter. Veckodagarnas namn ska skrivas med versal (stor) bokstav när de skrivs på engelska därför kommer spelet inte att ändras. Nu ska du få träna på veckodagarnas, månadernas och årstidernas namn på engelska.

I titlar på artiklar, föreläsningar och nyheter skrivs bara det första ordet med stor bokstav.


Jag vill gärna skriva veckodagar och månader med stor bokstav. Vad är det för dag? Stor bokstav används enbart för första ordet i en mening och i egennamn.

What day is it today?


I’ll see you on monday the 1st of. Kanske är det engelskan som förvillar, för där är det tvärtom. Lär dig att säga veckodagarna på engelska.

Namn på veckodagar och månader ska inledas med liten bokstav i svenskan.


Medierna blivit rekommenderade att skriva dem med stor bokstav enligt regeln. Att skriva friday och august är helt korrekt. På den väsentligt mer versalgada engelskan är det däremot tvärtom.

På måndag den 24:e december, är det julafton.


Mycket som kan skrivas med stor bokstav på engelska ska ha enbart små. He’s a canadian on french soil. Titlar på böcker, avhandlingar och tidskrifter, samt namn på konferenser och liknande, skrivs med stor begynnelsebokstav på alla informationsbärande ord.

Belum ada Komentar untuk "Månader På Engelska Stor Bokstav"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel