Hur Skriver Man En Berättande Text

Hur Skriver Man En Berättande Text. Likaså att kunna skriva en faktatext utifrån givet innehåll. · du ska skriva en berättande text · du ska ha med en inledning, handling och ett avslut · du ska presentera och beskriva personer/karaktärer i texten · du ska beskriva miljön i texten · du ska använda dig av skiljetecken och grundläggande skrivregler.

Berättande text Pedagog Malmö
Berättande text Pedagog Malmö from pedagog.malmo.se

Jag har lärt mig några nya ord och det blev lite lättare när man skrev en berättande text med dom nya orden för då blir det inte så rörigt och då lär man sig nya ord på ett lättare sätt. Nu ska du lära dig hur du skriver när du ska berätta en text. · du ska ge respons på någon kamrats text · du ska ta emot respons och bearbeta din text språkmål

Lärparen skriver en gemensam berättande text utifrån teamets handling.


Innan du börjar skriva ska. · du ska skriva en berättande text · du ska ha med en inledning, handling och ett avslut · du ska presentera och beskriva personer/karaktärer i texten · du ska beskriva miljön i texten · du ska använda dig av skiljetecken och grundläggande skrivregler. Till en berättande text behöver du erfarenheter och en del fantasi.

Det är er fritt att välja, bara det blir en novell.


Lär dig skriva berättande text. Jag har lärt mig några nya ord och det blev lite lättare när man skrev en berättande text med dom nya orden för då blir det inte så rörigt och då lär man sig nya ord på ett lättare sätt. Knyta samman texten genom att upprepa det viktigaste upprepa din huvudtanke och tala om vad du har kommit fram till i ditt resonemang lämna över till läsaren, vanligtvis med hjälp av en fråga eller uppmaning, så han eller hon själv kan bilda sig.

Du är då klient, kund, elev etc.


Vi arbetade som sagt med detta förra året så själva strukturen kommer vara. Det är knappt så att man kan tro att de egentligen består av samma stomme. När en mjuk kaka, till exempel en sockerkaka ska bakas, behövs följande ingredienser till smeten:

I nästa steg repeterar vi strukturen hos en berättande text.


Vi bestämde oss att skala av allt annat och bara fokusera på att hjälpa eleverna att skriva en saga med en tydlig röd tråd. Likaså att kunna skriva en faktatext utifrån givet innehåll. Vi ska börja med att skriva en gemensam text och då kommer jag att välja ämne och rubrik, t.ex.

Först skriver du den som bartendern skulle berätta den, sedan som killen skulle berätta den och till sist som tjejen.


Trådrullemodellen har fått sitt namn för att textens struktur är uppbyggd som en trådrulle. (hit kom vi under första lektionspasset) bearbeta och redigera texterna med hjälp av ny information samt feedback och feedforward. Kursledare är jenny forsberg, examinerad språkkonsult i svenska på klartext.

Belum ada Komentar untuk "Hur Skriver Man En Berättande Text"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel