Hur Man Skriver En Bra Debattartikel

Hur Man Skriver En Bra Debattartikel. En bild säger mer än tusen ord om du har med en bild ökar chansen att läsaren stannar kvar och läser din artikel. Förberedelse • tänk ut ett ämne du kan.

Mobiltelefonen i skolan, argumenterande text Linds elev
Mobiltelefonen i skolan, argumenterande text Linds elev from blogg.hultsfred.se

Tips en välskriven debattartikel har fem delar. Vi guidar dig genom skrivandet steg för steg och ger hjälpsamma tips om hur du förbereder dig, väljer ämne, utformar din tes och lägger upp en effektiv argumentation. Gör en inledning som väcker mottagarens intresse.

Du kan inte berätta allt redan i ingressen.


Att din åsikt är rätt. På blod så kan de hinna vakna upp innan de hunnit dö. Rikta dig till mottagaren och kräv handling.

Förberedelse • tänk ut ett ämne du kan.


Följ de här stegen så ökar dina chanser att nå framgång med din artikel: Vi guidar dig genom skrivandet steg för steg och ger hjälpsamma tips om hur du förbereder dig, väljer ämne, utformar din tes och lägger upp en effektiv argumentation. Sammanfattningsvis är köttproduktionen miljöfarlig och vegetarisk mat är både hälsosam och god så det borde vara självklart för flera att äta vegetarisk mat.

Försök hitta bevis, vetenskapliga fakta för informationen.


Om fler personer ska visas på bild måste bilderna sättas ihop innan de skickas in. Måste förändra vårt beteende för. En debattartikel är en argumenterande text,

Med andra ord kan en debattartikel handla om nästan vad som helst!


Därefter formulerar du ditt förslag och ger två till tre argument som stöd för det (förslagsvis. Ge sedan en bakgrund och fakta till det du vill föreslå. En text som handlar om något du själv gått och tänkt på eller varit med om blir automatiskt mer engagerande för läsaren.

Avslutningen på en bra debattext består av en eller två meningar och ska alltid gå ut på att återupprepa själva budskapet i din text.


Gör en inledning som väcker mottagarens intresse. En debattartikel består av en tes, som är den åsikt man vill ta ställning för. Dessa saker ska finnas med:

Belum ada Komentar untuk "Hur Man Skriver En Bra Debattartikel"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel