Skriva Motion Till årsmöte

Skriva Motion Till årsmöte. Så här skriver du en motion 1. Att skriva en motion är ett sätt att påverka, och innebär att man skriftligt lämnar ett förslag till ett årsmöte.

Karta Skälby Tredje Samfällighetsförening
Karta Skälby Tredje Samfällighetsförening from www.skalby3sam.se

Förslagen skrivs i form av en motion. Fram till söndagen den 8 maj 2021 kan medlemmar i föreningen skriva motioner, som man vill skall behandlas på årsstämman. 16 § skriv en motion till årsmötet förslag till motioner att behandlas av årsmöte

Förslagen skrivs i form av en motion.


Ange en rubrik på motionen. Motion till hyresgästföreningens förbundsstämma 2016 2. Avsluta motionen med att själv föreslå ett beslut som du tycker att årsstämman ska ta.

Motionerna lyfts och behandlas på kommande representantskap, om motionen är inskickad två månader innan mötesdatumet.


Vad händer efter att motionen skickats in? Du kan börja med att skriva ner vad du tycker att föreningen Om man vill att föreningen ska arbeta för en speciell fråga, till exempel en viss typ av aktivitet eller någon form av utbildning, kan man påverka genom att skriva en motion till föreningens årsmöte.

Styrelsen ska sedan kommentera och ge förslag till beslut.


Det är ett sätt att lyfta fram något som du vill förändra och det behöver inte vara särskilt svårt. Skriv under din motion eftersom det bara är medlemmar i en organisation eller förening som får skriva motioner behöver de som är mottagare vara säkra på att den som har skrivit motionen är medlem i föreningen. En motion är en demokratisk rättighet och.

Så här kan paragrafen om motioner se ut i föreningens stadgar:


För att undvika motioner som är ofullständiga eller är svåra att tolka har vi tagit fram en motionsmall. Läs mer i pdf dags för årsmöte Tala om vem motionen är ställd till och när den ska behandlas.

Det viktiga är att uttrycka sig på ett kort, kärnfullt sätt och med ett tydligt yrkande på vad man vill uppnå.


En motion är en demokratisk rättighet och är ett mycket bra sätt att föra fram sin åsikt på. Vanligtvis måste medlemmarna skicka in sina motioner en viss tid innan årsmötet. Det är inte alla gånger alldeles lätt att.

Belum ada Komentar untuk "Skriva Motion Till årsmöte"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel