Hur Skriver Man En Nyhetsartikel

Hur Skriver Man En Nyhetsartikel. Titta i vår ”skrivarskola” på modellen för att skriva en nyhetsartikel: När du planerar din text så plocka ut vad som är viktigast, rangordna de fakta du fått fram i viktighetsordning.

17 bästa bilder om Texttyper och textkopplingar på
17 bästa bilder om Texttyper och textkopplingar på from www.pinterest.se

I den här filmen får du tips på hur du skriver en nyhetsartikel. Den ska väcka intresse och sammanfatta det viktigaste i artikeln. Den skrivs ofta med fet stil.

Att skriva en artikel skiljer sig ofta rätt mycket från att skriva en uppsats i.


Den ska inspirera, locka och få läsaren att undra vad som kommer näst. Skriv exempelvis vår stora hiss får plats på det minsta utrymmet. Vill du skriva en artikel med en rubrik som blir klickad och ett innehåll som blir läst och hamnar högt i sökmotorer?

Även texten är informativ trots att den är lite kort.


Den ska göra att läsaren blir intresserad och vill läsa vidare. Då gäller det att planera artikeln som ett proffs. Hur skriver man en nyhetsartikel?

Rubriken måste säga något om nyhetens innehåll och vara tydlig, gärna sammanfattande.


Nyhetsartikeln är en redogörande text som beskriver en händelse. Utställningskök till salu ikea : Rubriken är formulerad på ett informativt sätt.

Den ska väcka intresse och sammanfatta det viktigaste i artikeln.


Ett personreportage ska handla om en person som du är intresserad av. Sen kommer själva tidningstexten som kallas för brödtext. Utgå från modellen när du granskar de lokala nyhetsartiklarna.

Så först väljer man vilket sorts reportage man vill skriva:


Även några enkla tips på hur man. En artikel är ett typiskt inslag i alla tidningar och på nätet. Det finns en rubrik, en kort och informativ text och en bild.

Belum ada Komentar untuk "Hur Skriver Man En Nyhetsartikel"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel